Milloin Holjat pidetään?

Holjat järjestetään 3. – 5.8.2017, Forssan kauppatorilla

Missä Holjat pidetään?

Holjat järjestetään keskellä Forssan kaupungin keskustaa olevalla kauppatorilla.

Forssan tori on perinteinen kauppatori Forssan keskustassa. Toripäivät ovat tiistai, torstai ja lauantai ja myyntiajat klo 7–14. Kesälauantaisin myynti saa jatkua tuntia pidempään.

Forssan toria ja sen viereistä Ankkalammin puistoa on uudistettu 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Puiston korjaus valmistui vuonna 2004. Ankkalammin korjauksen jälkeen uudistettiin torialueen pinta ja torille rakennettiin esiintymislava ja kahvilarakennus. Kahvilan yhteydessä toimii kesäisin kaupungin matkailuneuvonta [Lähde: Wikipedia]

Miten liput Holjille?

Ennakkoon www.tiketti.fi palvelun kautta rannekkeet 25€.
Tapahtuman aikana portilta 30€

Torstai rannekkeen väri on ORANSSI. Perjantai rannekkeen väri on SININEN.
Lauantai rannekkeen väri on VIHREÄ.

Lastenranneke on tarkoitettu 7-12 vuotiaille.
Ranneke maksaa niin torstaina kuin perjantainakin 10€.

Päivisin tori on täysin vapaa ja voi käydä nauttimassa Tivoli Seiterän palveluista.
Illalla jos haluaa tivoliin niin pitää ostaa myös ranneke.

Tänä vuonna vaihdamme lauantain lipun mikä jos olet alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ostanut lauantain lipun ja tarkoituksena on ollut tulla katsomaan Kasevaa. Kaseva on kuitenkin siirretty aikataulullisista syistä perjantaihin joten lauantain lipun voi vaihtaa perjantain lipuksi.

Huom! Lauantaina koko alue on K-18 aluetta. Suoritamme tällöin alueella
valvontaa ja tarkastamme mahdollisesti papereita.

LIPUNMYYNTI

Lippuja myydään tapahtuman aikana pääportilla olevista lipunmyynti pisteistä. Päivisin torin ollessa, tapahtuman aikana auki, lippuja voi ostaa myös Holjat infopisteeltä.

www.tiketti.fi

Miten saapua Holjille?

Holjat pidetään keskellä Forssan kaupunkia olevalla Kauppatorilla. Holjille pääsee kätevästi kauempaakin linja-autolla, koska linja-autoasema on aivan kauppatorin vieressä. Matkahuollon linja-autot tulevat linja-auto asemalle joka on aivan torin vieressä. Jos saavut Holjille muulla bussiyhtiön kyydityksellä, bussit pysähtyvät tällöin Autokeitaalle josta pääset keskustaan, joko taksilla (Forssan Taksi, 03 106 2500) tai kävellen. Kävellen matka on noin 4 kilometriä.

Omalla autolla tulijoiden on syytä huomioida päivisin käytössä oleva aikarajoitettu pysäköinti. Tapahtuma-alueen lähellä on paljon vapaita parkkipaikkoja. K-Supermaketin ja K-Citymarketin pihoilta löytyy vapaita paikkoja. Aikarajoitetut paikat on merkitty ja ovat parkkikiekko alueita!

Etäisyyksiä lähikaupunkeihin

 • Helsinki 110 km
 • Tampere 87 km
 • Turku 88 km
 • Pori 125 km
 • Riihimäki 70 km
 • Salo 62 km
 • Huittinen 69 km
 • Hämeenlinna 56 km
 • Karkkila 48 km
 • Loimaa 37 km
 • Somero 26 km

TAKSI 03 106 2500

Holjien toimisto & Infopiste

Holjien toimisto & Infopiste sijaitsee heti ankkalammin läheisyydessä. Toimisto palvelee torilla Holjien aikana aamupäivisin ja iltaisin aina tapahtuman sulkemiseen asti. Toimistolta löytyy ensiapu välineet sekä korvatulppia. Toimistolta voi ostaa rannekkeita aina toimiston aukiolo aikoina sekä drinkki- ja ruokalippuja. Toimisto palvelee myös löytötavaroiden suhteen.

Toimisto avataan yleisesti Holjat viikolla jo päivää ennen eli keskiviikkona jolloin voi iltapäivällä käydä lunastamassa lippuja sekä ostamassa niitä.

Toimisto on perinteisesti ollut heti Tivoli Seiterän vihreänvärisen ison huvilaitteen vieressä. Toimistoteltta on valkoisen värinen.

Toimiston emäntänä toimii Elina Eriksson

Miten majoittua Holjilla?

Torin välittömässä läheisyydessä on Scandic Forssa hotelli joka tarjoaa majoituspalveluita.
Lisäksi alueella on lukuisia muita majoitusta tarjoavia tahoja.

Scandic Forssa 040 4848 111

Sinun majoituspaikkasi tähän?
Ota yhteyttä: kalle.lahtinen@mainossatama.fi

Esteettömyys Holjilla?

Alueella liikkuminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Koko tori alue on päällystetty eikä korkeuden muutoksia alustassa ole. Avustajat pääsevät alueelle avustettavan mukana, joten vain avustettava ostaa täten rannekkeen. Holjilla ei ole erityistä katsomoa avustettaville, mutta aina tarpeen niin vaatiessa olemme päästäneet avustettavia lähemmäksi lavaa.

Rahankäyttö Holjilla?

Alueella pärjää hyvin pankkikortilla. Päivisin torikauppiaiden kanssa pärjää helpommin käteisellä. Alueen läheltä löytyy pankkiautomaatteja.

HOLJIEN TURVALLISUUSOHJEET

 • Noudata aina järjestyksenvalvojien antamia ohjeita.
 • Pidä huolta itsestäsi ja ystävistäsi.
 • Muista nauttia alkoholittomia nesteitä varsinkin helteellä.
 • Kunnioita alueen asukkaiden kotirauhaa. Älä mene pihoihin tai niiden läheisyyteen.
 • Kaikenlainen tulenteko festarialueella on kiellettyä.
 • Noudata opasteita.
 • Valitse festarivarusteet sään mukaan.
 • Muista suojata kuulosi. Korvatulppia on saatavilla infopisteestä.
 • Pidä yllä valpautta, jos näet turvallisuutta vaarantavaa toimintaa ota yhteys heti poliisiin ja ilmoita henkilökunnalle tapahtumassa!

Turvatarkastus ja lipuntarkastus

Holjien pääportilla järjestyksenvalvojat tekevät kaikille turvatarkastuksen. Holjilla kielletyt esineet otetaan pois ja toimitetaan Forssan poliisilaitokselle. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko esine turvallista tuoda festivaalialueelle. Pukeutuminen, koristautuminen ja hassuttelu ovat erittäin suotavaa, mutta jätä kotiin esineet, joista voi koitua selvää vaaraa. Turvatarkastuksen yhteydessä pääsyliput tarkastetaan.

Kielletyt esineet ja aineet

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, pulloja, ampuma- ja teräsaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja (esim. hiuslakka). Sateenvarjoja alueelle ei myöskään voi tuoda, joten ota varjon sijaan mukaan sadetakki. Kaikki pois otetut esineet ja aineet toimitetaan Forssan poliisilaitokselle.

Jotta liikkuminen festareilla olisi sujuvaa, jätä lastenrattaat ja retkituolit kotiin. Jalkoja pääsee lepuuttamaan ravintola- ja ruokailualueilla. Festivaalit ei ole sopiva paikka lemmikkieläimille.

Alueelle ei saa tuoda huomiovärisiä eli oransseja tai keltaisia järjestysmiesliiviä muistuttavia vaatteita tai asusteita!

Alkoholi, pullot ja omat eväät

Alkoholin tuominen festivaalialueelle on kielletty. Kielto koskee myös alkoholittomia oluita, siidereitä ja vastaavia virvokkeita, joita on hankala nopeasti erottaa alkoholillisesta. Festivaalialueelta löytyy anniskelualueet, jotka myyvät olutta, siideriä, lonkeroa ja muita juomia sekä alkoholittomia virvokkeita. Alueilla on A-oikeudet. Anniskelualueiden ikäraja on 18 vuotta. Varaa mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus.

Sähkötupakan nesteisiin pätevät seuraavat säännöt, eli avaamattomat pakkaukset, joista voidaan tunnistaa, että tuote on sitä, mitä sen sanotaan olevan, voi tuoda alueelle.

Alueelle ei saa tuoda pulloja, ei lasisia, eikä muovisia. Huomioi myös, että avotulen teko on kielletty festivaalialueella. Teräaseiden tuonti ei ole sallittua.

Tupakointi

Tupakointi on kiellettyä lavan edustalla konserttien aikana. Festarialueelle on merkitty erikseen tupakointialueita, joilla tupakointi on sallittua.

Uinti

Ankkalammissa uiminen on ehdottomasti kielletty!

Ruuhkatilanteet ja ”Crowd Surfing”

Jos tunnet olosi epämukavaksi ihmisruuhkassa, vältä lavan edustaa. Jos kuitenkin joudut ihmispaineeseen, ota rauhallisesti. Älä vastusta painetta, vaan liiku massan mukana.  Pyydä vieruskaverilta apua tarvittaessa. Pidä muut festivaalikävijät mielessä juhlahumussakin.

Kuten kaikilla festivaaleilla, myös Holjilla niin sanottu crowd surfing on kielletty. Tämän kiellon tarkoitus on välttää lavan edustan ruuhkautumista ja vaaratilanteita. Myöskään kaverin olkapäille nouseminen ei ole sallittua. Pienen lapsen voi nostaa olkapäilleen.

Valokuvaaminen

Valokuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Muistathan kuitenkin kunnioittaa muiden festivaalikävijöiden yksityisyyttä. Esitysten luvaton äänittäminen tai taltiointi videolle on kielletty tekijänoikeuslakiin nojaten, eli jos suunnittelet julkaisevasi kuviasi julkisesti, tarvitset kuvaamista varten erillisen kuvausluvan. Järjestyksenvalvojilla on kuitenkin oikeus estää kuvaaminen tietyissä tilanteissa, kuten artistin toiveesta keikalla.

Hätätilanteessa 112