Milloin Holjat pidetään?

Holjat pidetään 1. – 3.8.2019. Forssan Kauppatorilla.

Missä Holjat pidetään?

Holjat järjestetään keskellä Forssan kaupungin keskustaa olevalla kauppatorilla.
Forssan tori on perinteinen kauppatori Forssan keskustassa. Toripäivät ovat tiistai, torstai ja lauantai ja myyntiajat klo 7–14. Kesälauantaisin myynti saa jatkua tuntia pidempään.

Forssan toria ja sen viereistä Ankkalammin puistoa on uudistettu 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Puiston korjaus valmistui vuonna 2004. Ankkalammin korjauksen jälkeen uudistettiin torialueen pinta ja torille rakennettiin esiintymislava ja kahvilarakennus. Kahvilan yhteydessä toimii kesäisin kaupungin matkailuneuvonta [Lähde: Wikipedia]

Holjat pidetään keskellä Forssan kaupungia olevalla Kauppatorilla. Holjille pääsee kätevästi kauempaa linja-autolla, koska linja-autoasema on aivan Kauppatorin vieressä. Omalla autolla tulijoiden on syytä huomioida päivisin käytössä oleva maksullinen pysäköinti.

 

Etäisyyksiä lähikaupunkeihin

 • Helsinki 120 km
 • Tampere 87 km
 • Turku 88 km
 • Pori 125 km
 • Riihimäki 70 km
 • Salo 62 km
 • Huittinen 69 km
 • Hämeenlinna 56 km
 • Karkkila 48 km
 • Loimaa 37 km
 • Somero 26 km

Miten liput Holjille?

Liput maksavat etukäteen 32,50€ (tapahtuman aikana portilta 35€)

Torstai rannekkeen väri on SININEN
Perjantai rannekkeen väri on PUNAINEN
Lauantai rannekkeen väri on ORANSSI

Lastenranneke on tarkoitettu 7-12 vuotiaille. Ranneke maksaa niin torstaina kuin perjantainakin 15€. Päivisin tori on täysin vapaa pääsy.

Huom! Lauantaina koko alue on K-18 aluetta. Suoritamme tällöin alueella valvontaa ja tarkastamme alueelle tulijoiden täysi-ikäisyyden!

 

Paikallinen myynti Forssassa

Liput maksavat 1.7. – 30.7.2019 välisenä aikana paikallisissa pisteissä 30€ / ilta.

Optikko Kirkassilmä (Kartanonkatu 4, Forssa)
Forssan Varaosa (Nikkilänkatu 1, Forssa)
Timanttiset Kello-Nyström (Sibeliuksenkatu 1, Forssa)
Timanttiset Kello-Nyström PRISMA (Tapulikuja 6, Forssa)
K-Citymarket (Yhtiönkatu, Forssa)

 

LIPUNMYYNTI

Lippuja myydään tapahtuman aikana pääportilla olevista lipunmyynti pisteistä. Päivisin torin ollessa,
tapahtuman aikana auki, lippuja voi ostaa myös Holjat infopisteeltä.
www.tiketti.fi

Rahankäyttö Holjilla?

Alueella pärjää hyvin pankkikortilla. Päivisin torikauppiaiden kanssa pärjää helpommin käteisellä. Alueen läheltä löytyy pankkiautomaatteja.

Miten saapua Holjille?

Holjat pidetään keskellä Forssan kaupunkia olevalla Kauppatorilla. Holjille pääsee kätevästi kauempaakin linja-autolla, koska linja-autoasema on aivan kauppatorin vieressä. Matkahuollon linja-autot tulevat linja-auto asemalle joka on aivan torin vieressä. Jos saavut Holjille muulla bussiyhtiön kyydityksellä, bussit pysähtyvät tällöin Autokeitaalle josta pääset keskustaan, joko taksilla tai kävellen. Kävellen matka on noin 4 kilometriä.

Omalla autolla tulijoiden on syytä huomioida päivisin käytössä oleva aikarajoitettu pysäköinti. Tapahtuma-alueen lähellä on paljon vapaita parkkipaikkoja. K-Supermaketin ja K-Citymarketin pihoilta löytyy vapaita paikkoja. Aikarajoitetut paikat on merkitty ja ovat parkkikiekko alueita!

Etäisyyksiä lähikaupunkeihin

Helsinki 110 km
Tampere 87 km
Turku 88 km
Pori 125 km
Riihimäki 70 km
Salo 62 km
Huittinen 69 km
Hämeenlinna 56 km
Karkkila 48 km
Loimaa 37 km
Somero 26 km

TAKSI 0600 551 111

Holjien toimisto & Infopiste

Holjien toimisto & Infopiste sijaitsee heti ankkalammin läheisyydessä. Toimisto palvelee torilla Holjien aikana aamupäivisin ja iltaisin aina tapahtuman sulkemiseen asti. Toimistolta löytyy ensiapu välineet sekä korvatulppia. Toimistolta voi ostaa rannekkeita aina toimiston aukiolo aikoina sekä drinkki- ja ruokalippuja. Toimisto palvelee myös löytötavaroiden suhteen.
Toimisto avataan yleisesti Holjat viikolla jo päivää ennen eli keskiviikkona jolloin voi iltapäivällä käydä lunastamassa lippuja sekä ostamassa niitä.

Toimistoteltta on valkoisen värinen.

Toimiston emäntänä toimii Elina Eriksson

Esteettömyys Holjilla?

Alueella liikkuminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Koko tori alue on päällystetty eikä korkeuden muutoksia alustassa ole. Avustajat pääsevät alueelle avustettavan mukana, joten vain avustettava ostaa täten rannekkeen.
Holjilla ei ole erityistä katsomoa avustettaville, mutta aina tarpeen niin vaatiessa olemme päästäneet avustettavia lähemmäksi lavaa.

Holjien turvallisuusohjeet!

 • Noudata aina järjestyksenvalvojien antamia ohjeita.
 • Pidä huolta itsestäsi ja ystävistäsi.
 • Muista nauttia alkoholittomia nesteitä varsinkin helteellä.
 • Kunnioita alueen asukkaiden kotirauhaa. Älä mene pihoihin tai niiden läheisyyteen.
 • Kaikenlainen tulenteko festarialueella on kiellettyä.
 • Noudata opasteita.
 • Valitse festarivarusteet sään mukaan.
 • Muista suojata kuulosi. Korvatulppia on saatavilla infopisteestä.
 • Pidä yllä valpautta, jos näet turvallisuutta vaarantavaa toimintaa ota yhteys heti poliisiin ja ilmoita henkilökunnalle tapahtumassa!

 

Turvatarkastus ja lipuntarkastus

Holjien pääportilla järjestyksenvalvojat tekevät kaikille turvatarkastuksen. Holjilla kielletyt esineet otetaan pois ja toimitetaan Forssan poliisilaitokselle. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko esine turvallista tuoda festivaalialueelle. Pukeutuminen, koristautuminen ja hassuttelu ovat erittäin suotavaa, mutta jätä kotiin esineet, joista voi koitua selvää vaaraa. Turvatarkastuksen yhteydessä pääsyliput tarkastetaan.

Turvatarkastuksessa tullaan suorittamaan myös henkilötarkastuksia tunnustelemalla! Voit pyytää vastakkaisen sukupuolen sijaan oman sukupuolesi edustajaa tekemään tarkastuksen.

 

Kielletyt esineet ja aineet

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, pulloja, ampuma- ja teräsaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja (esim. hiuslakka). Sateenvarjoja alueelle ei myöskään voi tuoda, joten ota varjon sijaan mukaan sadetakki. Kaikki pois otetut esineet ja aineet toimitetaan Forssan poliisilaitokselle.

Jotta liikkuminen festareilla olisi sujuvaa, jätä lastenrattaat ja retkituolit kotiin. Jalkoja pääsee lepuuttamaan ravintola- ja ruokailualueilla. Festivaalit ei ole sopiva paikka lemmikkieläimille.

Alueelle ei saa tuoda huomiovärisiä eli oransseja tai keltaisia järjestysmiesliiviä muistuttavia vaatteita tai asusteita!

 

Alkoholi, pullot ja omat eväät

Alkoholin tuominen festivaalialueelle on kielletty. Kielto koskee myös alkoholittomia oluita, siidereitä ja vastaavia virvokkeita, joita on hankala nopeasti erottaa alkoholillisesta. Festivaalialueelta löytyy anniskelualueet, jotka myyvät olutta, siideriä, lonkeroa ja muita juomia sekä alkoholittomia virvokkeita. Alueilla on A-oikeudet. Anniskelualueiden ikäraja on 18 vuotta. Varaa mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus.

Sähkötupakan nesteisiin pätevät seuraavat säännöt, eli avaamattomat pakkaukset, joista voidaan tunnistaa, että tuote on sitä, mitä sen sanotaan olevan, voi tuoda alueelle.

Alueelle ei saa tuoda pulloja, ei lasisia, eikä muovisia. Huomioi myös, että avotulen teko on kielletty festivaalialueella. Teräaseiden tuonti ei ole sallittua.

 

Tupakointi

Tupakointi on kiellettyä lavan edustalla konserttien aikana. Festarialueelle on merkitty erikseen tupakointialueita, joilla tupakointi on sallittua.

 

Uinti

Ankkalammessa uiminen on ehdottomasti kielletty!

 

Ruuhkatilanteet ja ”Crowd Surfing”

Jos tunnet olosi epämukavaksi ihmisruuhkassa, vältä lavan edustaa. Jos kuitenkin joudut ihmispaineeseen, ota rauhallisesti. Älä vastusta painetta, vaan liiku massan mukana. Pyydä vieruskaverilta apua tarvittaessa. Pidä muut festivaalikävijät mielessä juhlahumussakin.

Kuten kaikilla festivaaleilla, myös Holjilla niin sanottu crowd surfing on kielletty. Tämän kiellon tarkoitus on välttää lavan edustan ruuhkautumista ja vaaratilanteita. Myöskään kaverin olkapäille nouseminen ei ole sallittua. Pienen lapsen voi nostaa olkapäilleen.

 

Valokuvaaminen

Valokuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Muistathan kuitenkin kunnioittaa muiden festivaalikävijöiden yksityisyyttä. Esitysten luvaton äänittäminen tai taltiointi videolle on kielletty tekijänoikeuslakiin nojaten, eli jos suunnittelet julkaisevasi kuviasi julkisesti, tarvitset kuvaamista varten erillisen kuvausluvan. Järjestyksenvalvojilla on kuitenkin oikeus estää kuvaaminen tietyissä tilanteissa, kuten artistin toiveesta keikalla.

Huom! Holjat organisaatio suorittaa alueella omaan markkinointi tarpeeseen niin valokuvausta kuin videokuvausta.

 

Drone lennätys

Dronejen lennättäminen ulkosalle kokoontuneen väkijoukon yläpuolella ei ole sallittua.

 

Hätätilanteessa 112